04.08.2014

Tarta cu praz



Avem nevoie de:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 120 gr unt rece
- sare
- 800 gr praz
- 25 gr unt
-180 ml supa de legume
- 100 ml vin alb
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 50 gr parmezan ras sau cascaval
- sare,piper
1/4 lingurita chimen macinat
- nucsoara
Se framanta rapid un aluat din faina,ou,unt,jum de lingurita sare si 2 linguri apa.Se modeleaza sub forma de bila si se infasoara in folie.Se da la frigider cca 30 minute.
Se curata prazul se spala si se taie rondele groase de cca 1 cm.Se incinge untul intr-o tigaie si se calesc rondelele de praz cca 3 minute amestecand.Se stinge cu supa de legume si vin si se dau in fiert la foc mijlociu amestecand pana ce se evapora tot lichidul.
Se incinge cuptorul la 220 C.Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tarta unsa cu unt.Se ridica o margine inalta de 3 cm.Se repartizeaza pe blat un strat uniform de umplutura.
Se bat ouale cu smantana si parmezan sau cascaval.Se condimenteaza cu sare,piper,chimen si nucsoara.Se toarna peste legume si se coace tarta la cuptor cca 25 minute.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *