06.08.2014

Placinta cu pui si ciuperci



Avem nevoie de:
- 80 ml ulei de masline
- 4 catei de usturoi tocati fin
- 2 cepe taiate fin
- 2 lamai injumatatite
- 2 pui intregi mai mici
- 500 ml supa de pui
- 45 gr unt
- 250 gr ciuperci albe
- 250 ml smantana
- sare si piper 
- 500 gr aluat foietaj
- 1ou
Incinge cuptorul la 200 C Prajetse ceapa si usturoiul intr-o tigaie mare impreuna cu uleiul.Stoarce lamaile peste pui si prajeste-i pana devin maro-auriu.Adauga supa de pui acopera oala si las-o la cuptor pana cand carnea incepe sa cada de pe os.Scoate carnea de pe oase si las-o deoparte.Intr-o alta tigaie topeste untul si prajeste ciupercile.Adauga carnea de pui si mai prajeste inca 5 minute.
Toarna smantana si fierbe cand amestecul devine gros si cremos.Condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava cu diametru de 30 cm asezam aluatul foietaj cu o margine de aprox 2 cm.Aseaza amestecul de carne cu ciuperci.Din aluatul ramas taie fasii si pune-le deasupra.Unge cu ou si coace placinta timp de 25-30 minute sau pana cand devine aurie la suprafata.

Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *