01.11.2013

Cuburi de cocos cu jeleu sau gem

Un desert rapid ,foarte aromat si foarte delicios!

Avem nevoie de:
- 50 gr ciocolata alba
- 2 oua
- 100 gr unt moale
- 75 gr zahar
- 50 gr faina
- 150 gr nuca de cocos
- esenta de vanilie
- 250 gr jeleu de gutui sau gem de caise
- 50 gr ciocolata amaruie
Incalzim cuptorul la 180 C.Tava se tapeteaza cu hartie de copt (30/20).Tocam marunt ciocolata alba.Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pe care il pudram si untul.
Se incorporeaza faina,ciocolata alba,fulgii de cocos cu exceptia a 2 linguri si esenta de vanilie.
Albusurile se bat spuma si se inglobeaza in compozitie.
Aluatul se toarna in tava,se netezeste si se coace pe sina din mijloc a cuptorului timp de 15 minute.
Dupa coacere,se raceste complet apoi se taie in doua.
Jeleul se incalzeste si se pune pe primul blat.Eu am pus gem de caise pe care nu l-am mai incalzit.
Se asaza al doilea blat deasupra si se preseaza putin.Prajitura se taie in cuburi  si se orneaza cu ciocolata topita si fulgii de cocos ramasi.
Delicioasa!

Negresa cu budinca de vanilie

 Este un desert foarte aspectos si foarte foarte delicios!


Avem nevoie de:
- 230 gr ciocolata amaruie
- 130 gr unt
- 140 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 priza de sare
- 250 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 gr unt
- 3 linguri fistic tocat 
Se topesc 200 gr ciocolata si 120 gr unt,iar restul cioclatei se toaca.
Se amesteca faina,200 gr zahar,praful de copt si sarea.Incalzim cuptorul la 180 C si punem hartie de copt intr-o tava 30/20.Se amesteca 10 gr zahar,zaharul vanilat,compozitia de unt si ciocolata si ouale,dupa care se incorporeaza faina si bucatelele de ciocolata.
Aluatul se intinde in forma si se coace pe sina din mijloc a cuptorului timp de circa 25 minute.
Dupa coacere se lasa la racit.
Se prepara o crema din lapte,40 gr zahar si praful de budinca(conform instructiunilor de pe pachet).Se bate spuma 200 gr unt si se amesteca cu budinca de vanilie pe care am racit-o in prealabil.Se pastreaza 3-4 linguri de crema pentru ornat.
Negresa racita se taie in doua si se umple cu crema de vanilie.Deasupra se orneaza cu crema cu spritul si se presara fistic tocat.


Esteo prajitura  foarte buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *