04.06.2012

Inghetata TIRAMISU






Este un deliciu aceasta  inghetata de tiramisu,iar cine iubeste prajitura tiramisu n-are cum sa nu-i placa.Este super cremoasa, aromata ..... ce mai ..... de nota 10 cu plus!!!!!
Sursa:Gabriela
Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar fin sau se poate pudra
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 50 + 100 ml cafea expresso
- cateva picaturi esenta cafea
- 5-6 piscoturi savoiardi
Galbenusurile le frecam cu zahar pana obtinem o crema fina.
Se adauga branza mascarpone si se amesteca incontinuare.
Apoi punem 50 ml cafea,esenta ....
... apoi frisca batuta...
... iar in final piscoturile inmuiate in restul de cafea.
 Compozitia obtinuta se pune la frigider pana se raceste bine apoi se pune in masina de inghetata pentru 15-20 minute.Iar pentru cei care nu au masina de inghetata se pun in caserole si se da la congelator pentru 3-4 ore.
Deasupra se poate pudra cu cacao. Se serveste cu mare pofta!!!
La noi a avut mare succes!!! 
Super super delicioasa!!!!

Tocanita de cartofi cu carnati afumat






Avem prin congelator niste carnati afumat si m-am gandit sa fac ceva din ei.Asadar am pregatit o tocanita de cartofi usor de preparat si delicios.
 Avem nevoie de:
- carnati afumat de casa
- carnita afumata fiarta
- 2 cepe,sare
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 1 kg de cartofi
- 1 lingurita boia dulce
- 1 gogosar rosu
- 2-3 linguri ulei
Carnea si carnatul ii fierbem intr-o oala cu apa.Cand este aproape fiarta desprindem carnea de pe oase si carnatul il taiem in rondele groase.Ceapa o taiem marunt si o calim in 2 linguri ulei impreuna cu o canita de (cafea) apa.Dupa cateva minute de calire la ceapa, adaugam boiaua,gogosarul taiat,carnea si carnatul.Le calim impreuna pentru 5 minute.
Dupa 5 minute adaugam si cartofii curatati si taiati in cuburi.
  Punem apa peste ei cat sa-i acopere.
Potrivim de sare si ii lasam la fiert pana cand cartofii sunt bine fierti.La final tocam patrunjel peste ei si servim alaturi de muraturi.
Pofta buna!

01.06.2012

Choux a la creme

Se fac usor si se pot umple cu diferite creme.Fiind sezonul capsunelor am ales ca umplutura sa fie cu capsuni si frisca.

 Avem nevoie de:
- 70 gr unt
- 1/2 lingurita sare
- 180 gr faina
- 4 oua
- 300 ml frisca lichida
-  250 gr capsuni
- 50 gr ciocolata amaruie topita
- zahar pudra
Se dau in fiert intr-o cratita untul cu 250 ml apa;
Se adauga sarea apoi faina dintr-o data.
Se amesteca la foc mijlociu cca 2 min ,pana ce aluatul se desprinde de fundul vasului ca o galusca.
 Inglobam apoi pe rand ouale si amestecam bine pana ia nastere un aluat lucios.
 Se inconge cuptorul la 200 C.Se asaza aluatul intr-un sprit prevazut cu forma de stea maresi se spriteaza rozete de marimea unei nuci pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Se coc la cuptor cca 30 minute sau pana se rumenesc frumos.Se scot si se taie imediat,apoi se lasa la racit.
Pentru crema batem frisca bine,capsunile le spalam,le pasam cu o furculita impreuna cu zahar dupa gust.Capsunele le adaugam in frisca batuta.Cu aceasta crema umplem gogosele.Deasupra presaram zahar pudra apoi ornam cu ciocolata topita.
Pofta buna!

Cupe de vara cu fructe pentru copii






Un desert cu multa crema, fructe si biscuiti, ideal pentru  pitici.Ai mei cel putin au fost tare incantati de aspect iar de gust nu mai zic intr-o clipa a si disparut.

Avem nevoie de:
 Pentru 4 portii
- 1 plic praf budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 12 biscuiti caramelizati
- 2 kiwi
- 250 gr capsuni
- 200 gr iaurt cu vanilie
- 200 gr iaurt simplu
- 2 linguri ciocolata alba rasa
Continutul plicului de budinca se amesteca impreuna cu 100 ml lapte si 3 linguri zahar.Restul de lapte se da in clocot,apoi se inglobeaza compozitia de budinca,se reduce focul si se lasa sa fiarba 1-2 minute amestecand continuu pana ce se leaga.Se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.Se asaza biscuitii intr-o punga de plastic si se drobesc cu sucitorul.Se decojesc fructele de kiwi si se taie felii.Doua felii se taie jumatati si se pastreaza pentru decor,iar restul se paseaza cu furculita.Capsunile se spala se taie 4 felii si se pun deoparte pentru ornat,iar restul se paseaza cu furculita impreuna cu zahar dupa gust. 
Cu mixerul,se incorporeaza in budinca de vanilie iaurtul simplu si cel cu vanilie.Se da crema la frigider.
In cupe de desert sau pahare se asaza mai intai piure de capsuni,unul de crema de vanilie,apoi unul de biscuiti,altul de crema vanilie si in final piure de kiwi.Se presara ciocolata rasa si se orneaza cu fructe.
Un desert super rapid,sanatos pentru prichidei si super delicios!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *