04.04.2012

Prajitura ''Regina de ciocolata''

O prajitura delicioasa si foarte ciocolatoasa!

Pentru blat avem nevoie de:
- 6 albusuri
- 150 gr zahar
- 250 gr nuci maruntite
- 2 linguri cacao
Pentru crema avem nevoie de:
- 6 galbenusuri
- 2 linguri apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 50 gr ciocolata amaruie/lapte
- 150 gr unt
- 150 gr zahar
- esenta rom
Pentru ornat:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 25 ml frisca lichida
Albusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Apoi inglobam nuca taiata cu cutitul.
 Punem si cacaua si amestecam usor pana se inglobeaza totul.
 Compozitia o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25 minute la foc potrivit.
Pana se coace blatul pregatim crema astfel:galbenusurile le amestecam cu cacao,zahar si apa fierbinte.
Intr-un vas care merge la foc punem apa sa fiarba apoi deasupra lui punem vasul cu galbenusuri (bain-marie) si amestecam aproximativ 15 minute apoi adaugam ciocolata bucatele sau rasa.(eu am pus cicocolata cu crema tiramisu de la Schogetten)Mai lasam inca 2-3 minute pana se topeste toata ciocolata apoi o lasam la racit.
Untul il batem cu mixerul pana se inmoaie apoi cate o lingura punem din crema de galbenusuri in untul mixat si amestecam cu mixerul pana se termina toata crema de galbenusuri.
Crema astfel obtinuta o punem peste blatul racit si nivelam frumos pe toata suprafata.
Deasupra cremei se poate pune ciocolata topita cu frisca sau se poate lasa asa.
Si o sectiune dupa cateva ore de stat la frigider.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *