28.03.2012

Ciorba de spanac






Si fiindca primavara a sosit, odata cu ea au aparut si verdeturile pe care le asteptam cu drag.Spanacul este una din plantele cele mai benefice pentru organismul nostru.Este o planta bogata in vitamine si minerale,carotenoizi si flavonoizi.Bineinteles ca nu are capacitatea de a ne face puternici intr-un minut precum Popeye marinarul,insa este o planta care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.Aceasta ciorba de spanac o stiam din copilarie, insa nu o facusem niciodata cu kaiser cum am vazut la Amalia.Multumesc Amalia, este super delicioasa!
Avem nevoie de:
- 1 kg spanac
- 250 gr kaizer sau bacon
- 200 ml smantana 18-25% grasime
- 2 oua
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire de ceapa verde
- 2-3 catei de usturoi
- pentru acrit ce aveti:otet,zer,macris sau se poate lasa si asa si atunci este mai dulceag 
Spalam bine bine spanacul si il punem intr-o oala teflonata cu o ceasca (cafea) de apa.Metoda aceasta cu foarte putina apa este pentru a nu se pierde vitaminele.Il dam in clocot pentru 2-3 minute apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
 Kaizerul se taie in fasii,ceapa o taiem rondele,usturoiul il curatam si il dam pe razatoare apoi le calim pe toate in 2 linguri de ulei de masline pentru 5 minute amestecand.
Punem si spanacul oparit si amestecam bine.
Adaugam apoi cam 2,5-3 litri de apa,putina sare si il lasam sa fiarba pentru 30 minute.
Separat amestecam smantana cu cele doua galbenusuri.
Apoi adaugam cate putin din zeama de la ciorba,apoi il turnam in oala amestecand.
Albusurile se bat cu putina sare si se adauga in ciorba amestecand.(eu nu le-am mai pus deloc)
Ciorba se poate acri cu otet,zer sau macris.(eu am acrit-o cu 3 linguri de otet)
Se serveste alaturi de mamaliguta cu branza.
Myyaaaamyyy ce bunatate!!!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *