12.01.2012

Placinta crocanta cu sunca


Este o placinta delicioasa si consistenta,preluata din revista ,,Secretele bucatariei''.



Avem nevoie de:
- 100 gr unt
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 150 gr faina
- 150 gr branza de vaci
- 75 gr parmezan ras
- 150 gr branza Gouda feliata
- 250 gr sunca de praga feliata
- 250 gr smantana
- 1 ou + 2 galbenusuri
- sare,piper,boia,
- un praf de zahar
2 linguri pesmet
Se framanta un aluat din unt,faina,praf de copt si branza de vaci.
Se face o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se da la frigider pentru 20 minute.
Se taie fasii sunca si branza gouda(eu am inlocuit-o cu cas de tara).Se amesteca smantana cu ou si galbenus,se condimenteaza cu sare,piper,boia dulce si 1 praf de zahar.Se inglobeaza parmezanul ras.
Se incinge cuptorul la 180 C.Pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara sau rotunda si se aseaza intr-o forma unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se ridica de jur-imprejur o margine inalta de 3-4 cm.Pe blat se aseaza sunca si branza si se toarna deasupra compozitia de smantana.
 Se introduce la cuptor cca 15 minute dupa care o scoatem si presaram pesmet si se mai coace placinta inca 15-20 minute sau pana cand este rumenita frumos.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *