07.07.2011

Pasta din lapte praf

De cand am dat peste aceasta pasta o folosesc mereu la diferite ornamente.Se lucreaza cu ea foarte bine.Nu am o cantitate anume de zahar,apa si lapte praf,dar puteti face dupa cat credeti ca aveti nevoie.
Sursa:Lissa
Avem nevoie de:
- apa
- zahar
- lapte praf Raraul
Se pune intr-o craticioara apa iar zahar cat sa acopere apa si se fierb la foc mic pentru 5 minute.Acest sirop se raceste.Cand este rece trebuie sa curga ca si mierea.
 Intr-un bol punem 3-4 linguri de lapte praf si adaugam siropul de zahar.La inceput se amesteca cu lingura.
Apoi  framantam cu mana pana cand nu se mai lipeste deloc.Daca este prea moale se mai pune lapte praf iar daca este prea tare se mai pune putin sirop.
O intindem pe masa de lucru,se adauga colorant sau se poate folosi asa si se modeleaza diferite ornamente pentru torturi.Daca nu o folositi imediat se poate pastra in folie si pusa la frigider,iar cand se foloseste se incalzeste cateva secunde la mw si isi revine.
Aici o sa va arat laptele praf care zic eu ca este cel mai bun pentru aceasta pasta.
Iar aici am modelat cativa trandafiri.

Ciorba de fasole verde ardeleneasca

Ciorba de fasole verde este o ciorba de vara,usoara,un pic acrisoara dar si satioasa.Foarte usor de preparat si foarte economica.Se mananca atat simpla cat si cu smantanica,iar daca mai pui si putina mamaliguta cu branza este super perfecta!
Avem nevoie de:
- 500 gr fasole verde
- 400 ml bulion sau pasta de rosii
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 pastarnac
- 1 patrunjel radacina
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- 2 linguri de otet
- 4-5 catei de usturoi
- 1 telina mica
- o jum ardei gras
sare/vegeta
- 3 linguri ulei
- 1 lingura faina

 Pentru inceput curatam de codite fasolea si o spalam cu apa rece.Zarzavaturile (morcovii,ardeiul gras,patrunjelul radacina,pastarnacul si telina)se spala si se taie marunt.Intr-o oala punem apa la fiert dupa care adaugam zarzavatul,verdeata,sare dupa gust si apoi fasolea verde.Se lasa sa fiarba pana cand e facuta bine fasolea, cca 30-35 minute.
Separat intr-o craticioara punem uleiul si adaugam ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul tocat.Se lasa putin la prajit dupa care adaugam faina si apoi stingem cu bulionul de rosii.
Spre sfarsit cand e fiarta fasolea si zarzavaturile se pune rantasul intr-o sita si se strecoara in ciorba.
Mai lasam cateva clocote apoi adaugam si otetul dupa gustul fiecaruia.(eu am pus 2 linguri de otet)La final tocam verdeata si adaugam fie in farfurie fie in oala cu ciorba.
Se serveste simpla sau cu smantana.In ardeal ciorba asta se mananca cu mamaliguta cu branza,.....un deliciu!
Pofta buna!

04.07.2011

Shake de banane

Un fruct atât de sănătos cum este banana avand vitaminele:-  potasiu,vitamina A, B, B6,acid folic,vitamina C,calciu, magneziu, fier şi zinc – este chiar potrivit pentru o băutură tip shake la micul dejun.O bautura sanatoasa si un gust delicios!
 Avem nevoie de:
- 2 banane
- 2 nectarine(optional)
-  250 ml lapte
- 100 ml lapte batut
- 1 lingura zahar sau miere
Se curata bananele se taie in feliute si le punem intr-un blender.Eu am adaugat si 2 nectarine,deci le-am spalat,le-am taiat in sferturi si le-am adaugat peste banane.Punem si zaharul/mierea si le amestecam pana se zdrobesc foarte bine fructele.
Adaugam laptele batut si laptele dulce si mai amestecam inca o data.
 Se lasa la rece pentru 30 minute si se serveste imediat.Sau adaugam cateva cuburi de gheata.
Simplu,gustos si sanatos!

Gogosi pufoase

Imi aduc aminte cu mare placere cand mama mea ne pregatea de multe ori in copilarie aceste delicioase gogoase.Nu facusem de foarte mult timp pana cand mi s-a facut o pofta de niste gogoase pufoase ca la mama acasa.Deci sa vedem reteta la delicioasele gogoase pufoase.
Avem nevoie de:
- 500 gr faina
- 1 cub drojdie proaspata
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 2 oua
- 1 fiola esenta vanilie
- coaja de la o lamaie
- 1 praf de sare
- 150-175 gr lapte caldut
Punem faina in castronul de la robotul de bucatarie (iar pt cei ce nu au intr-un catron incapator) apoi adaugam sarea,uleiul,zaharul,ouale,coaja de lamaie si esenta de vanilie.Separat intr-un bol amestecam drojdia cu putin lapte caldut dupa care il turnam in compozitia cu faina.
Amestecam bine bine incorporand si restul de lapte treptat.Daca mai e nevoie de lapte mai adaugam.Ideea este ca,aluatul trebuie sa devina nelipicios.Se lasa la crescut cca 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut intindem o foaie de aluat pe masa de lucru iar cu o forma sau o cana decupam forme rotunde,pe care le lasam la crescut inca 10 minute.Daca vrem ca gogosile sa fie goale pe dinauntru se intinde foaia putin mai subtire 0.5 cm insa daca vrem gogoase pline foaia va fi groasa de 1 cm.(mie imi plac foarte mult ca gogosile sa fie mai mult goale inauntru)
  Prajim gogosile in baia de ulei fierbinte pe ambele parti.
Le scoatem pe un servetel de hartie,le lasam putin sa se racoreasca dupa care le pudram cu zahar pudra.
Delicioase!

01.07.2011

Triunghiuri cu cascaval






Aveam pofta de ceva bun si rapid dar nu vroiam sa fie dulce,asa ca am dat o raita pe blogul Laurei Adamache (care admir foarte mult blogul ei si cel mai mult retetele ei)si am gasit aceste bunatati super delicioase.(cu mici modificari)Iti multumesc muult pentru reteta Laura,sunt grozave.
 Avem nevoie de:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 280 ml apa
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 4 linguri ulei de masline/floarea soarelui
- cascaval pentru umplutura
- suc de rosii
- susan,mac(optional)
In vasul de la robot adaugam faina,sarea,zaharul si uleiul.Separat amestecam drojdia cu putina apa.O adaugam si pe aceasta in compozitia de faina.Se lasa sa se amestece bine pana se obtine un aluat nelipicios.
Acest aluat il lasam la dospit timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa o ora,il intindem pe masa de lucru si formam un dreptunghi cu grosimea de 0.5 cm apoi taiem patratele si punem cascavalul razuit sau branza.
Impaturim fiecare patrat in forma de triunghi avand grija sa inchidem bine marginile presandu-le cu degetele sau cu o furculita.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt,ungem fiecare triunghi cu suc de rosii si presaram cascaval ras.
 Le dam la cuptorul incins pentru 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sunt pufoase,delicioase si aromate cu un gust intens de cascaval.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *