04.04.2011

Prajitura cu biscuiti si crema de ciocolata


 Avem nevoie de:
- 400 gr biscuiti 
- 2 plicuri crema Ole de ciocolata(lapte pt crema)
- 250 gr nuca macinata
- esenta de rom
- 4 cesti de cafea naturala(preparata)
 Preparam intai cafeaua (daca aveti copii,atunci sa nu fie prea tare)pentru a o lasa sa se raceasca complet.Se bate cu mixerul crema de ciocolata conform instructiunilor de pe pachet.Adaugam nuca macinata,esenta de rom si amestecam.
Biscuitii ii inmuiem in cafeaua rece.(eu am adaugat si putin lapte in cafea)
Intr-o tava punem un strat de biscuiti cu cafea,un strat de crema de ciocolata si din nou un strat de biscuiti pana se termina toata compozitia de crema si bscuiti.
Se orneaza deasupra cu frisca batuta sau crema de ciocolata si se lasa la rece 3-4 ore sau peste noapte.
 Pofta buna!

Piept de pui cu sos de ciuperci

Este un fel de mancare atat pentru pranz cat si pentru masa de seara.Este delicioasa si nu-ti ia decat o jumatate de ora pentru a pregati aceasta mancare.
Avem nevoie de:
- 2 bucati de piept de pui dezosat si fara piele
- condimente pentru pui
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa verde,sare
- 1 cana cu bucati de ciuperci proaspete
- 2 linguri de vin alb sec
- 1/4 cana supa de pui
- 2 linguri de smanatana grasa
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de verdeata ,dupa preferinta 
Se presara condimentele pentru pui sau merge si numai sare si piper si se gateste intr-o tigaie unsa cu putin unt.(bucatile de carne poate sa fie si mai mari)
Se pune intr-o tigaie uleiul de masline,ceapa taiata marunt si se calesc putin.Se adauga ciupercile si se amesteca in continuu timp de 2 minute,dupa care se stinge cu 2 linguri de vin alb.Dupa ce se evapora vinul,se adauga supa de pui si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute.
La final se adauga verdeata si smantana amestecata cu 1 lingurita de faina.
Se aseaza pe o farfurie pieptul de pui si se toarna sosul proaspat de ciuperci.
Pofta buna!

02.04.2011

Snitel din piept de pui

Sunt bune calde,reci,cu piure,pilaf,cu legume,cartofi prajiti......si multe altele.Se fac si foarte rapid si sunt adorate si de copii.Eu as manca in fiecare zi.
Avem nevoie de:
- piept de pui dezosat
- pesmet
- 1 ou
- sare
- ulei pentru prajit
Taiem pieptul de pui in felii subtiri sau groase,cum doriti.Le batem cu batatorul de carne,le saram si le piperam.Intr-o farfurie batem oul cu putina sare,introducem fiecare bucata de carne in ou si apoi le dam prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.
Se servesc cu ce doriti dumneavoastra.
Pofta buna!

Pilaf de orez cu dovlecel

Pilaful de orez este o reteta rapida ce poate fi servita atat ca garnitura cat si ca fel principal de mancare.Gustoasa si sanatoasa atat pentru adulti cat si pentru copii.Sunt multe feluri de a prepara pilaful de orez,asa ca,m-am gandit ca astazi sa-l prepar cu dovlecel.
Avem nevoie de:
-o cana de orez
- 1 dovlecel
- ceapa verde
- 3 linguri ulei
- boia dulce,sare
- 1 morcov
- 1 gogosar rosu
- frunze de patrunjel
Taiem ceapa marunt si o calim in 3 linguri de ulei,apoi adaugam morcovul razuit,gogosarul taiat marunt,dovlecelul taiat marunt,boia si sare.Le lasam pentru cateva minute sa se caleasca.Spalam orezul si il punem in legumele calite.(eu am mai adaugat si 3-4 bucatele dintr-un piept de pui)Adaugam apa sau supa de pui cat sa acopere toate legumele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a fiert bobul de orez si legumele adaugam si verdeata tocata marunt.Servim simplu cu salata verde sau castraveti.
Pofta buna!

01.04.2011

Chiftelute in sos cu mirodenii

Am ales sa prepar astazi chiftelute,insa putin altfel de cum le stim noi.Asadar nu sunt chiftelute simple si uscate,ci innabusite bine bine intr-un sos cu multe mirodenii.Merge foarte bine cu mai multe garnituri:piure de cartofi,pilaf cu orez,spaghette si altele.Eu am ales sa le combin cu pilaf de orez.
Avem nevoie de:
Pentru sos:
- 1 cana bulion
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei de masline
- sare,piper
- cimbru,marar,busuioc,boia dulce,rozmarin,oregano
 Pentru chiftele:
- 500 gr carne tocata vita+porc- condimente pentru carne tocata
- 2 feliute de paine inmuiata in apa
- 1 ceapa verde mica
- 1 ou

Prima data preparam compozitia pentru chiftele.Amestecam carnea tocata cu un ou,cond. pt. carne tocata,2 felii paine inmuiata in apa si o ceapa verde taiata marunt.
Din compozitia de carne tocata modelam forma chiftelutelor si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servet de bucatarie si pregatim sosul.
Pentru sos taiem ceapa marunt si o prajim in 3 linguri de ulei si putina apa.Adaugam apoi din fiecare condiment cate putin,bulionul,o canita de apa si lasam la foc mic pentru 2-3 minute.
Adaugam chiftelutele si lasam la foc mic pentru inca 5 minute.
 Se servesc calde cu garnitura  de care doriti si muraturi.Noi am servit cu pilaf de orez si au un gust excelent.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *