05.08.2011

Crochete cu cascaval si mac






Aceste crochete cu cascaval si mac sunt o gustare super crocanta numai bune de rontait in orice loc si in orice moment.Se prepara foarte rapid dar si de mancat se mananca tot atat de rapid la cat sunt de delicioase!Sursa:Lumea Laurei cu mici modificari.
Avem nevoie de: 
- 1 pachet aluat de foietaj
- 1 ou batut
- 3 linguri de mac
-5 linguri cascaval razuit
In primul rand dezghetam aluatul de foietaj.Dupa dezghetare aluatul se intinde pe masa de lucru.Oul il batem cu putina sare si apoi cu o pensula intindem pe toata suprafata aluatului.
Razuim  cascavalul apoi presaram peste ou.Puteti pune cascaval cat doriti mai mult sau mai putin.Cu palma se batatoreste usor cascavalul pentru a se lipi de aluat.
Intoarcem aluatul pe partea cealalta si se procedeaza la fel ca mai sus,adica intindem ou batut apoi in loc de cascaval presaram mac.Se batatoreste din nou cu palma pentru a face priza.
Urmatorul pas este sa taiem aluatul in fasii subtiri.Cu cat sunt mai subtiri cu atat sunt mai crocante.Eu prima tava le-am pus putin mai groase dar mult mai bune sunt daca sunt taiate mai subtiri.
Fasiile astfel taiate se rasucesc apoi se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduc in cuptorul incins la foc mare pentru 15-20 minute sau dupa preferinta fiecaruia mai putin rumenite sau mai mult.
Sunt absolut delicioase!

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Wow, ce pofta mi-ai facut..tare gustoase!!! O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e Nely,sunt foarte gustoase si crocante.Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *