14.03.2011

Gulas Unguresc

Gulas este una dintre retetele traditionale Unguresti care s-a raspandit foarte repede si in Ardeal si in restul tarii.Este foarte delicios,se mananca cu cartofi dar merge foarte bine si cu paste fainoase sau cu galuste.
 Avem nevoie de:
- 300 gr carne de vitel
- 300 gr carne de porc
- 300 gr pulpa vita
- 100 ml ulei(untura)
- 3 cepe mari
- boia de ardei iute si dulce
- ardei rosu,verde si galben
- o cana de bulion(pasta de rosii)
- sare,faina
- smantana
In primul rand se curata ceapa,se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea o taiem in cubulete mici.Dupa ce sa calit ceapa adaugam pe rand pulpa de vita,carnea de porc si carnea de vitel.In tot acest timp amestecam continuu.
Atentie!Trebuie respectata ordinea in care se pune carnea,deoarece fiecare tip de carne are nevoie de un anumit timp pentru a se fragezi.Apoi adaugam ardeii,sare,boiaua,bulionul si se lasa la fiert pana cand carnea este fiarta.
La final se amesteca faina cu smantana si se pune peste carne.(eu insa nu am pus smantana ci am lasat-o asa,este mult mai gustoasa) Separat fierbem paste (fundite sau ce doriti dumneavoastra) dupa instructiunile de pe pachet.Putem sa mancam gulasul alaturi de cartofi sau galuste.(Galustele se prepara din ou si faina,iar compozitia nu trebuie sa fie nici prea moale nici prea tare.Se pune intr-un vas apa cu sare si se lasa la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se ia cu lingura din compozitia de faina cu ou si se formeaza galuste,pe care le lasam sa fiarba.Cand se ridica la suprafata se scot si se pun in tocanita.)
Noi am savurat tocanita-gulas alaturi de paste ''fundite'' si au fost delicioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *