16.01.2011

Supa de pui cu taitei de casa

   Este o supa ardeleneasca si este deosebit de simpla si gustoasa.


Avem nevoie de:
 - un pui de casa 
- o ceapa,
- 4-5 morcovi,
- 2 radacini de patrunjel+o leg de frunze de patrunjel
- un pastarnac,o telina,sare si (sau vegeta)
                           Spalam carnea bine,o taiem bucati si o punem intr-o oala cu 5 litri de apa.
Se pune la fiert.Cand a inceput sa fiarba carnea scoatem cu spumiera toata spuma.Intre timp curatam zarzavatul le spalam bine si le punem in oala cu carne.Adaugam sare sau vegeta si lasam sa fiarba cca 40-45 min.Eu am fiert supa in oala supresiune iar daca fierbeti intr-o oala simpla se fierbe mai mult timp.


Dupa fierbere carnea si legumele le scoatem intr-o cratita.Putem curata carnea de oase si o putem folosi la o salata de beuof sau pur si simplu se condimenteaza cu condimente pt pui si se mai prajeste la cuptor pt 10 minute.Oala cu supa se pune din nou la foc si se adauga taiteii de casa.
Se adauga si  legatura de patrunjel dupa care se mai fierbe supa inca 5 minute.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *