29.01.2011

Prajitura cu visine''Linda''


Pentru blat avem nevoie de:
- o cana de faina (250 gr)
- o jum de pachet de margarina rama
- 2 linguri de zahar pudra
- 100 gr nuca macinata
Pentru crema avem nevoie de:
- 400 ml frisca lichida
- o cutie de crema de branza ''la creme''
- 50 gr zahar pudra+ 1 lingura de zahar pt visine
500 gr visine proaspete sau congelate
- un plic tort-gelle rosu
- nu luati in seama amidonul gustin nu e nevoie
 Se amesteca la robot margarina+zaharul pudra,apoi adaugam faina si nuca macinata.Compozitia  este destul de groasa asa ca o sa va chinuiti putin cand o asezati in tava(eu am intins-o cu un cutit).
Se introduce la cuptor pentru 10-15 minute la foc viu.Se raceste.
Intre timp pregatim crema.Crema se bate cu 50 gr zahar pudra apoi se adauga frisca batuta.
 Se intinde peste blatul racit.
Visinele se amesteca cu 1 lingura de zahar apoi se scurg de sucul care il lasa si se asaza uniform peste crema.Sucul se completeaza cu apa pana la 250 ml si se amesteca cu praful de tort-gelle rosu.Se pune la foc mic pentru 1 minut amestecand continuu.Acest sirop se intinde rapid peste visine,iar daca se intareste repede siropul se mai incalzeste putin la foc.
Este o prajitura extrem de gustoasa dar in acelasi timp si periculoasa pentru cei care tin la silueta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *